Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J38a93n 76R21á82ž

30. 12. 2022 17:29

Při čtení článku jsem se utvrdil v poznání, že myšlenková schémata a způsob jejich veřejné prezentace se u dnešních "svazáků" nijak neliší od schémat myšlení svazáků padesátých let.

1 0
možnosti
VP
ZZ

Podle výpočtů belgické poslankyně Europarlamentu Sary Matthieu, členky strany Zelených, bude muset Česko a Češi do roku 2050 každý rok investovat do tzv. dekarbonizace domů a bytů 237 miliard korun, jinak nesplní dekarbonizační nařízení EU, a bude stamiliardová pokuta! (Údaje pro Slovensko na konci analýzy.)

V Česku je skoro 5 milionů bytů a domů. Každý majitel českého domu a nebo bytu tak bude muset z vlastní kapsy průměrně zaplatit 1,1 milionu korun, aby splnil nejnovější bruselské nařízení. Pomoc od vlády se splněním nařízení nedostane, protože český státní rozpočet je už teď podle vládních ekonomů ve strukturálním deficitu přes 220 miliard korun. (Strukturální deficit = rozdíl mezi příjmy a výdaji státu, který nezapočítává vlivy ukrajinské války a energetické krize, a další mimořádné protikrizové výdaje.)

Podle vlády, aby se strukturální deficit odstranil, je třeba zvýšit daně, snížit zdravotní péči a důchody!

Dekarbonizaci budov přitom prosadila v Bruselu Česká vláda, jmenovitě ministr Jurečka. Fiala musí být blázen, protože nejdřív nechá vyhlásit, že vláda musí snižovat veřejné výdaje, výdaje na zdravotnictví a důchody, a zvyšovat daně, aby odstranila 220 miliard strukturálního deficitu Česka a potom pošle do Bruselu soudruha Jurečku, aby tam na Česko prosadil uvalení každoroční platby 237 miliard za dekarbonizaci!

To je evidentní případ pro doktora Chocholouška. Fialova levá půlka mozku nejspíš neví, co dělá jeho pravá!

;-(

5 0
možnosti
JK

Je pravda, že to, jak Česko zvládlo předsednictví EU v bezprecedentně těžké době, chválí celý demokratický svět. Taky jsem si jistý, že Češi jsou na tento úspěch náležitě hrdí a nezmění to ani výkřiky pochybovačů, kteří nemají protiargumenty, jen osobně napadají a snaží se rozdmýchat osobní závist upozorňováním hlavně na peníze, to u cílové skupiny zabírá.

Zvládli jsme to zejména díky tomu, že vláda se spolehla na odborníky, kteří se již v unijní diplomacii vyznají a mají kontakty, významně naši snahu podpořili i čeští nižší úředníci v EU, ukázali svoji profesionalitu a řekli si hlasitě o významnější posty, Česko tak díky této vládě významně posílí svoji pozici v EU i do budoucna. Nelze jinak než této vládě zatleskat, tak jako nám tleská Evropa.

2 4
možnosti
JR

J70a69n 89R73á50ž

30. 12. 2022 17:38

Domnívám se , že pro vládu České republiky by mělo být daleko důležitějším kritériem, jak úspěšnost vládní činnosti v roce jejího předsednictví EU hodnotí občané ČR, než hodnocení od , jak říkáte "demokratického světa". A tady si nejsem jistý, jestli je to hodnocení stejně nadšené.

0 0
možnosti
ZD

Koho chleba jíš, toho píseň spívej. A za tyhle bláboly to musí být ranec.

3 2
možnosti
VP

Tvoje stará mi posílá ranec

0 0
možnosti
Foto

Evropská akademie pro demokracii, z.ú., je funkčně rozdělena na sekce:  Vzdělávací, která zahrnuje komunikaci a vzdělávání v rámci KDU-ČSL pro kandidáty do všech stupňů voleb, vzdělávání administrativně technických profesí, vzdělávací semináře pro mladé lidi a seniory, odborné semináře pro poslance a senátory, odborné semináře pro Programovou radu.  Think tanku, která zahrnuje výzkum v oblasti politiky nebo ekonomiky a analýz politiky. Slouží jako zdroj informací, koncepcí a nápadů a vytváří multidisciplinární síť expertů přispívající ke kultivaci politických řešení a debat.  Publikační, která zahrnuje vydávání elektronických i tiskových odborných publikací, sloužících ke vzdělávání jak odborné tak občanské veřejnosti.  Mezinárodní spolupráce, která zahrnuje spolupráci s konzervativními politickými subjekty v EU a účast na zahraničních seminářích a stážích.  Podnikatelská a konzultační, která zajišťuje poradenskou a konzultační činnost pro přispívání na provoz EAD, z.ú. jako vedlejší činnost EAD z.ú.

Ing. Marian Jurečka

člen Správní rady EAD

Jurečkna člen správní rady vaší neziskovky a výroční zpráva ani výše dotací není vašem webu uvedena.

Tak zde neblbánkujte... Vysoká politika a její neziskovky. Fakt dobrý....

7 0
možnosti
Foto

Tak jako si pište co chcete, každý nemusí být Lumen... Jen otázka: kolik bere vaše neziskovka Evropská akademie pro demokracii na dotacích????

Tyto neziskovky plné ....... platíme totiž ze svých daní.

Děkuji za odpověď, než najdu výroční zprávu na netu.

4 1
možnosti
JD

Vzpomněl jsem si při čtení tohoto blogu na Borise Johnsona a jeho rozhovor, který učinil před několika málo měsíci.

Mluvil tam o vojenské pomoci Ukrajině, kterou Británie posílala již několik měsíců před napadením Ukrajiny Putinem.

Žádným vlakem tam nejel nastavovat ostatním politikům zrcadla!!!

2 1
možnosti
Foto

Ale Boris Johnson přijel také do Kyjeva po 24.2.2022 za prezidentem Zelenským ještě v době, kdy byl britským premiérem.

1 0
možnosti
Foto

Ten tučňák je na tom blogu to nejlepší. Pokud tedy nejde o satiru, což jsem si myslela do cca půlky blogu. A pak mi došlo, že Rudé právo může být i on-line.

8 4
možnosti
Foto

No tak jste si plivla. Spokojená?

1 3
možnosti
JZ

J63a59n 27Z22i34e89g51l79e39r

28. 12. 2022 19:06

Zasloužená karma :-)R^

5 5
možnosti
JV

Z vás by měl Pláteník z Okresu na severu radost.:-P

Ale nakonec..... kdo chce zapalovat, musí hořet, že?

15 5
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Lidovec a včelař z Valašska. Zástupce ředitele Evropské akademie pro demokracii.